Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πράσινη Ηλεκτρική ενέργεια

Πράσινη Ηλεκτρική ενέργεια Γιατί τόση φασαρία για την Πράσινη Ηλεκτρική ενέργεια;
• Γιατί είναι οικονομικά προσοδοφόρα και σε πείσμα των καιρών προσφέρει στο Έλληνα νοικοκύρη σημαντικό εισόδημα, το οποίο μπορεί να «κλειδώσει» μέχρι 25 χρόνια.
• Γιατί προσφέρει σημαντικές αποδόσεις στον Έλληνα επιχειρηματία, που θέλει να επενδύσει εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, αλλά και να «σιγουρέψει» με σχετική ευκολία μελλοντικά έσοδα.
• Γιατί συμβάλλει στην απορρύπανση του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής στη χώρα μας.
• Γιατί βοηθάει στην απεξάρτηση της οικονομίας από τα δαπανηρά & ρυπογόνα υγρά και στερεά καύσιμα.
• Γιατί η γεωγραφική θέση της χώρας μας ευνοεί την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μια επένδυση ζωής H λύση του σήμερα και του αύριο

Ειδικό Κτιριακό – Οικιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταικών Συστημάτων
Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ευνοούν τις επενδύσεις σε Φ/Β συστήματα. Ειδικότερα, έχουν θεσπιστεί ικανοποιητικές τιμές πώλησης (€/KWh) της παραγόμενης ενέργειας είτε αυτό παράγεται από οικιακό σύστημα είτε από φωτοβολταϊκό πάρκο. Η αποδοχή όρων σύνδεσης «κλειδώνει» την τιμή για χρονικό διάστημα είτε 25 ετών (οικιακό σύστημα), είτε 20 ετών (για φωτοβολταϊκό πάρκο).
Ειδικότερα, τα Οικιακά Φ/Β συστήματα, εντάσσονται σε Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φ/Β συστημάτων μέχρι 10KWp, το οποίο ισχύει μέχρι 31.12.2019, και μεταξύ άλλων προβλέπει πλήρη φορολογική απαλλαγή του δημιουργηθέντος εισοδήματος.
Η βιωσιμότητα επενδύσεων σε Φ/Β συστήματα έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των Τραπεζών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα, για την χρηματοδότηση παρόμοιων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου